Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

FINNISH LAKELAND FORUM 23.9.2021

Finnish Lakeland Forum kokoaan vuosittain Saimaan ja Vuoksen vesistön toimijat yhteen edistämään alueen elinvoimaa ja vesien puhtautta. Foorumi kokoontuI tänä vuonna Lappeenrannassa torstaina 23.9. Linnoituksen Kehruuhuoneella ja Saimaalla.

Ensimmäinen foorumi järjestettiin Mikkelissä 5.6.2019 Järvi-Suomen peruskirjan allekirjoituksen yhteydessä. Peruskirja on pitkäjänteinen ja jatkuva kehityspolku: sukupolvien välinen viestikapula puhtaan Saimaan puolesta. www.finnishlakelandforum.fi  

Vuosiseminaarin 2021 teemoja oLIvat Saimaan ja vesistöjen merkitys ihmiselle ja yhteiskunnalla, veden laatu, siihen kohdistuvat paineet ja vesien puhdistustekniikan kehitys, kestävä matkailu Saimaalla sekä vesiluonnon monimuotoisuus, vaelluskalat ja Saimaan tie Unescon maailmanperintökohteeksi.   Ympäristöministeri Krista Mikkonen toi ministeriön tervehdyksen seminaariin ja GTK:n uusi pääjohtaja Kimmo Tiilikainen puhui kaivosteollisuuden vastuista.

Seminaarin oheisohjelmina sukellettiin Saimaalle pintaa syvemmälle Järvimaailma Saimaariumissa ja illallisristeilly Saimaalla on yhteinen samanaikaisesti Lappeenrannassa järjestettävän Suoma ry:n vuosikokouksen ja -seminaarin kanssa.   

Seminaarin järjestivät Lappeenrannan kaupunki, Greenreality palvelut ja PISARA+ hanke. Seminaari on yksi Lappeenrannan Euroopan Green Leaf 2021 voittovuoden tapahtumia.

Tilaisuus striimattiin Lappeenrannan kaupungin YouTube kanavalle ja on katsottavissa 3.10.2021 saakka https://bit.ly/3AEQWXA

Lisätietoja:

Raija Aura, 040 5843 278, raija.aura@lappeeenranta.fi

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.