Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

Hyvää uuttavuotta

Vuosi 2022 päättyy pian ja vuosi 2023 häämöttääkin jo nurkan takana. Moni taho on vuonna 2022 tehnyt taas tärkeää työtä Pien-Saimaan eteen. Osakaskunnat ovat tehneet tärkeää kalastonhoitoa Pien-Saimaalla. Kirjolohi ja taimenkin on kuulemma saatu pyydyksiin Läntisellä Pien-Saimaalla. Taipalsaaren kunnan hallinnoima Kutilan kanava hankkeen suunnittelu on saanut myös vauhtia hallituksen myöntämän 12,5 miljoonan euron tukipaketin myötä. Tekninen suunnittelu käynnistyneekin vuonna 2023 ja vesilupahakemus on jo vetämässä aluehallintovirastossa. Uusia hankkeita on myös käynnistetty Lappeenrannan kaupungin ja Pien-Saimaan suojeluyhdistys ry:n kanssa ja vuodelle 2023 on jo suunniteltu PISARA+ hankkeen jälkeistä jatkohanketta.

Kunnostamisen eteen hankkeita alueella on toteuttanut Lappeenrannan kaupunki, Pien-Saimaan suojeluyhdistys ry, Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry ja Läntisen Pien-Saimaan kalastusalue ja osakaskunnat sekä Etelä-Karjalan liitto. Mukana kunnostamisessa on myös meistä jokainen. Iso kiitos kaikille maanomistajille ja asukkaille sekä rahoittajille ja tahoille, jotka osallistuvat Pien-Saimaan kunnostukseen.

Pitkäjänteisen yhteisen työn avulla Pien-Saimaan tila jatkaa kohenemistaan. Tuloksien perusteella vedenlaadun kehitys on oikean suuntainen. Tästä voimme me kaikki Pien-Saimaalla aikaa viettävät iloita.

Oikein mahtavaa ja mukavaa uutta vuotta !

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.