Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

Kivisalmen pumppaamo on käynnistetty maanantaina 14.2.2022

Kivisalmen pumppaamo on käynnistetty huoltoseisokin jälkeen maanantaina 14.2.2022 . Vika saatiin paikannettua ja korjattua ja pumppaamo toimii jälleen normaalisti. Kivisalmen pumppaamo siirtää vettä 10m3/s idästä länteen eli Kivisalmen kautta Piiluvanselälle. Pumppaamo vauhdittaa veden virtauksia ja parantaa veden laatua.

Liikkumista pumppaamon vaikutusalueella Kivisalmesta Piiluvanselällä kehotetaan välttämään, jotta pumpun käynnistämisen jälkeen ei synny vaaratilanteita.

Seisokin aikana jääpeite pumppaamon vaikutusalueella on vahvistunut ja ihmisten liikkuminen lisääntynyt. Pumpun aiheuttama virtaus heikentää jäätä nopeasti laajalla alueella.

Kivisalmen pumppaamo sijaitsee Lappeenrannan ja Taipalsaaren rajalla matalassa Kivisalmessa. Kivisalmen pumppaamo on käynnistetty helmikuussa 2015.

Lisätietoja:
Raija Aura, 5843 278, raija.aura(at)lappeenranta.fi

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.