Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

KIVISALMEN PUMPPAAMON SEISOKKI JATKUU

TIEDOTE 2.2.2022                                                                                                                           

KIVISALMEN PUMPPAAMON SEISOKKI JATKUU

Kivisalmen pumppaamon pumppua ei ole saatu käynnistettyä ja huolto jatkuu. Ilmoitamme pumpun käynnistämisestä, kun aikataulu on selvillä.      

Liikkumista pumppaamon vaikutusalueella Kivisalmesta Piiluvanselällä kehotetaan välttämään, jotta pumpun käynnistämisen jälkeen ei synny vaaratilanteita.

Kivisalmen pumppaamo aijaitsee Voisalmensaaren ja Kuivaketveleen välisessä Kivisalmessa Lappeenrannan ja Taipalsaaren rajalla. Kivisalmen pumppaamo siirtää vettä 10 m3/s idästä länteen Piiluvanselälle. Pumppaamo vauhdittaa virtauksia ja parantaa veden laatua.

Kivisalmen pumppaamo on käynnistetty helmikuussa 2015. Pumppaamon vaikutuksesta Piiluvanselän ravinnepitoisuudet ovat alentuneet selvästi, vuoden 2014 vuosikeskiarvosta 19,5 ug/l pitoisuudet ovat vähentyneet keskimäärin 4,6 ug/l eli 24 %.

Lisätietoja:

Raija Aura, vesistöasiantuntija
+358405843278, raija.aura(at)lappeenranta.fi

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja
+358400815284 , ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.