Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

Kosteikkoklinikka Tujulan kosteikolla 17.8.2022 klo 17-19

Tujulan kosteikolla, Savilahdentie 1000, Levänen, Taipalsaari. Pysäköinti tien laitaan tai Juho Koskimiehen pihaan

Pien-Saimaan valuma-alueelle on rakennettu sata kosteikkoa tai vesiensuojelurakennetta pidättämään vesistöön valuvaa kuormitusta ja tuomaan monimuotoisuutta maisemaan ja elämään.

Kosteikko on rehevä ja monimuotoinen elinympäristö, joka muuttuu nopeasti. Rakennettu kosteikko vaatii jatkuvaa seurantaa ja vuosittaista huoltoa. Ilman hoitoa ja huoltoa kohde voi nopeasti kasvaa umpeen ja rakentamisinvestointi on mennyt hukkaan.

Kosteikkoon hoitoon ja kunnostukseen on tarjolla neuvontaa ja tukea. Kosteikkoklinikka -illassa tutustutaan kosteikon toimintaan sekä kuullaan vinkkejä hoitoon ja huoltoon. Voit pyytää myös neuvontaa omalle kohteellesi. Tietysti nautitaan kahvit ja haastellaan ajankohtaisista asioista ja vesiensuojelusta.

Ohjelma:

klo 17 Tervetuloa ja kahvitarjoilu
klo 17.30 Tutustuminen kosteikon toimintaan ja hoitoon
klo 18 Vapaata seurustelua, kysymyksiä ja keskustelua

Tujulan kosteikko on rakennettu Taipalsaaren kunnan tuella vuonna 2012. Kohteella on kokeiltu ravinteiden pidätystä kemikaaliannostelijan avulla vuonna 2013 ja järjestetty jättipalsamin kitkemistalkoot vuonna 2014. Tällä kertaa on vuorossa kosteikon hoidon neuvontaan keskittyvä Kosteikkoklinikka. Tujulan kosteikko sijaitsee Leväsessä Taipalsaarella, osoite Savilahdentie 1000.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Kahvitarjoilu. Tervetuloa kysymään ja kommentoimaan, keskustelemaan tai kertomaan omista kokemuksistasi.

Tilaisuuden järjestää Lappeenrannan kaupunki Greenreality palvelut/PISARA+ hanke.
                 

Lisätietoja:

vesistöasiantuntija Raija Aura, +3585843278, raija.aura(at)lappeenranta.fi
Kosteikkoklinikka Tujulan kosteikolla 17.8.2022 klo 17-19 (ekarjala.fi)

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.