Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

Kosteikkopäivä Sammonlahden hulevesikosteikolla 27.8.2021 klo 10-16.

SHEM WP hankkeen suodattimen testaaminen

Jos sinua kiinnostaa Pien-Saimaa ja veden laatu, vesienpuhdistaminen ja uudet innovaatiot, shungiitti ja mutapallot, LUT yliopisto ja tutkimus, kosteikot ja niiden toiminta, oikea osoite perjantaina 27.8. on Sammonlahden hulevesikosteikko. Otetaan ”varaslähtö” Lauantain 28.8. vietettävään Suomen luonnon päivään.

Päivän aikana pääset oppimaan ja kokemaan ja tapaat oikeita tutkijoita ja tekijöitä. Tarjolla on tietoa kosteikoista, vesiensuojelusta, uusista menetelmistä ja kemikaalittomasta hulevesien käsittelystä, shungiittista ja mutapalloista sekä tietysti Pien-Saimaasta. 

Kosteikolla järjestetään tasatunnein opastettu kosteikkokierros. Kierroksella seurataan huleveden matkaa kosteikon lävitse sekä opitaan ja nähdään, miten kosteikko toimii, miten se puhdistaa vettä ja sitoo hulevesissä olevia epäpuhtauksia ja ravinteita suodattimeen, kasvillisuuteen tai sedimenttiin altaiden pohjalla. Matkan varrella pääset kurkistamaan myös LUT yliopistolla kehitettyyn innovatiiviseen suodattimeen, joka perustuu shungiittimineraaliin ja EM-teknologiaa.

Kosteikolla on kaksi toimintapistettä, joissa lapset ja aikuiset pääsevät pelaamaan ja leipomaan omia mutapalloja. Tarjolla on myös virvokkeina mehua ja keksiä.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtuman sopii kaikenikäisille. Tilaisuuteen ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Sammonlahden hulevesikosteikko sijaitsee Rantaraitin varrella Sammonlahden matonpesupaikan ja uimarannan länsipuolella.

SHEM WP hankkeen suodattimen testaaminen

Tilaisuus on Lappeenrannan kaupungin Green Leaf 2021 vuoden tapahtuma, jonka järjestävät Lappeenrannan kaupungin Greenreality palvelut ja LUT yliopisto sekä PISARA+ ja SHEM-WP -hankkeet.

TERVETULOA!

Lisätietoja:
Raija Aura, raija.aura(at)lappeenranta.fi,040 5843 278
Simo Sihvo, simo.sihvo(at)lappeenranta.fi, 040 6473 389
Satu-Pia Reinikainen, satu-pia.reinikainen(at)lut.fi, 040 5359 039

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.