Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

Kosteikkoretki Suoniityn kosteikolle 9.9.2021 klo 12.30-15

Tervetuloa kanssamme retkelle, kosteikolle, Taipalsaarelle, Suoniityn kosteikolle torstaina 9.9. klo 12.30-15.

Pien-Saimaan valuma-alueelle on rakennettu sata kosteikkoa tai muuta vesiensuojelurakennetta. Kosteikkoretkellä torstaina 9.9. Taipalsaaren Haikkaanlahdella pääsemme tutustumaan yhteen suurimmista kohteista, Suoniityn kosteikkoon. Suoniityn alue on aiemmin pidetty kuivana pumppaamon avulla. Alueen vedet pumpattiin Ryngänsuon kautta Pien-Saimaan Laitsaarenselälle. Pumpun käytöstä luopumisen jälkeen alueelle rakennettiin upea 12,5 ha kokoinen monimuotoinen kosteikko sekä myös lintutorni ja laavu.

Kokoontuminen klo 12.30 Taipalsaaren kirkon paikoitusalueella, josta siirrymme autoilla Haikkaanlahdelle Suoniityn kosteikolla. Paikallinen viljelijä Marko Suutari kertoo kosteikosta ja sen rakentamisesta sekä omia kokemuksiaan hiiliviljelystä. Laavumme nautimme eväskahvit ja kuulemme myös Pien-Saimaan kunnostuksesta ja kosteikoista sekä kosteikkojen hoidosta.

Retki on maksuton ja avoin kaikille. Retkelle pyydetään ilmoittautuminen https://tapahtumat.lappeenranta.fi/fi-FI/page/60dae8eb37042d63c9aff8df. Retken järjestävät PISARA+ ja Hinkua Etelä-Karjalaan! -hankkeet.

Tapahtuma järjestetään turvallisesti noudattaen THL:n ja OKM:n koronaohjeistusta ja välttäen lähikontakteja ihmisten välillä. Tulethan tapahtumaan terveenä, huolehdit hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja muistat riittävän turvavälin seurueiden välillä. Suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Raija Aura, 040 5843 278, raija.aura(at)lappeenranta.fi
vesistöasiantuntija PISARA+  hanke

Anna-Maija Wikström, 020 617 4320, anna-maija.wikstrom(at)imatra.fi
hankevetäjä, Hinkua Etelä-Karjalaan -hanke

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.