PISARA+

PISARA+ jatkaa Pien-Saimaan kunnostusta.

PISARA+ hanke on Lappeenrannan seudun ympäristötoimen hallinnoima vesienhoito- ja kunnostushanke Pien-Saimaalla. Hanke on EU:n Maaseuturahaston rahoittama yleishyödyllinen kehittämishanke. Hankkeen toteutusaika on 2020-2022.

Hankkeen tavoitteena on parantaa Pien-Saimaan veden laatua ja jatkaa laaja-alaista kunnostusta. Hankkeessa ylläpidetään ja vahvistetaan alueella syntynyttä vahvaa tahtotilaa ja yhteistyöverkostoa sekä osaamista ja sitoutumista vesiensuojeluun.

Hankkeen painopistealueita on kosteikkojen hoito ja seuranta sekä maa- ja metsätalouden vesiensuojelu, erityisesti turvemailla. Uusia toimenpiteitä ovat mm. eroosiontorjunta ja hiiliviljely sekä uudet menetelmät ja niiden kehitys ja pilotointi alueella. Hankkeen keskeiset keinot ovat viestintä, neuvonta, ympäristökasvatus, kehitys- ja yhteistyö sekä seuranta.

Keskeiset yhteistyökumppanit ovat alueen kunnat ja ELY-keskus, Pien-Saimaan suojeluyhdistys ry ja Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry, Eteläisen Saimaan kalastalousalue ja osakaskunnat, kyläyhdistykset ja muut yhteisöt, asukkaat ja maanomistajat sekä valtakunnallinen vesistökunnostusverkosto.

Lisätietoja:         

Ilkka Räsänen, 040 0815 284, ilkka.rasanen[at]lappeenranta.fi
Raija Aura, 040 5843 278, raija.aura[at]lappeenranta.fi
Simo Sihvo, 040 6473 389, simo.sihvo[at]lappeenranta.fi

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.