Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

Lappeenranta tänäkin vuonna mukana Ylen Miljoona roskapussia 2024 kampanjassa

Lappeenrannan kaupunki on tänäkin vuonna mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa 15.4.-5.6.2024.

Lappeenrannan kaupunki haastaa sinut ja kaverisi, perheesi, työpaikkasi, yrityksesi, koulusi, oppilaitoksesi mukaan roskien keräämiseen. Roskien keräämiseen voi lähteä kuka vain yksin tai kerätä oman porukan mukaan, sanoo kaupungin vesistöasiantuntija Raija Aura.

− Kampanjaan voi osallistua yksin tai yhdessä. Roskia voi myös kerätä nappaamalla roskat omalta kulkureitiltä. Roskien kerääminen on yllättävän hauskaa!

Kampanjaviikonloppuna 3.-5.5.2024 kerätyt roskapussit saa viedä Lappeenrannan EKO-pisteille lajitteluastioiden viereen. Kaikkina muina aikoina kerääjä huolehtii itse roskista.

Perjantaina 3.5.2024 tapaat meidät kampanjateltalla kaupungintalon edustatorilla kello 12–16. Teltalta saa kannustusta, ohjeita ja roskapusseja.

Poimi roskat reitiltäsi. Roskapihtejä saa lainaksi kirjastosta. Käsineetkin riittävät suojaamaan käsiä. Pidä roskapussi aina mukanasi. Ota lapsetkin mukaan roskaretkelle. Löytämisen ilo on aito!

Roskapussien määrää seurataan Ylen laskurilla

Ilmoita roskapussien määrä Ylen Miljoona roskapussia -kampanjasivuille.

Merkitse keräämäsi roskapussit Ylen laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä.

− Roskapussin koolla ei ole väliä. Vaikkapa hedelmäpussi sopii loistavasti roskapussiksi. Pääasia on, että roskia kerätään, sanoo Aura.

Laskuri päivittyy kerran päivässä 15.4. kello 9 alkaen.

− Viime vuonna keräsimme yli 200 000 roskapussia. Eiköhän pistetä tänä vuonna paremmaksi: tämän vuoden tavoitteena on oikeasti miljoona roskapussia!

Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan, keräämään roskia ja huolehtimaan ympäristöstään. 

Lappeenrannan kaupungin oma jokakeväinen haastekampanja Matti Muovinen WANTED! on tietysti mukana valtakunnallisessa kampanjassa.

Haastekampanjan järjestävät Lappeenrannan kaupunki, WASU-hanke ja Lappeenrannan seudun ympäristötoimi. Mukana kampanjassa on Etelä-Karjalan jätehuoltoyhtiö EKJH Oy.

Tehdään yhdessä siisti juttu!

Lisätietoja:

Raija Aura, vesistöasiantuntija
Puh: 040 5843 278, raija.aura[at)lappeenranta.fi
Miljoona roskapussia 2024


Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.