Tilaisuudet

Tältä sivulta löydät kuvia ja aineistoja tilaisuuksista ja tapahtumista.

Ihmisiä kosteikon rannalla kuulemassa esitystä kosteikoista ja niiden hoidosta
Kosteikkoklinikka Saikon kosteikolla Maaveden rannalla 7.7.2020 keräsi suuren joukon kyläläisiä ja kosteikkkojen haltijoita kuulemaan kosteikoista ja niiden hoidosta.

Maailman Vesipäivän 22.3.2021 webinaarin ”Arvostetaan vettä” esitys löytyy täältä.

Aurinko välkehtii suo-ojassa

Turvemaat käsissämme – NYT! seminaari järjestettiin Kehruuhuoneella 24.3.2022. Tilaisuudessa kuultiin uutta tietoa, mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä kokemuksia ja kommentteja turvemaiden merkityksestä metsätaloudelle sekä turvemaiden haasteista ja ratkaisuista. Tilaisuuden esitykset alla.

Raija Aura, Lappeenrannan kaupunki
Marjo Ahola, Metsäkeskus
Sakari Sarkkola, Luke
Ari Karhapää, Tornator Oy
Hannu Ripatti, MTK Metsänomistajat

Meiän vedet vesiensuojeluilta järjestettiin 8.6.2022 Rakuunamäen Juhlatilassa Lappeenrannassa. Professori Jukka Horppila Helsingin yliopistosta puhui vesistöjen rehevöitymisestä ja kunnostuksesta otsikolla ”Rehevöityneen järven vasteet kunnostukselle”. Hydrobiologi Antti Haapala Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta vesien tilasta ja hoidosta otsikolla ”Vesiensuojelun ja kunnostustoiminnan näkymät Etelä-Karjalassa”. Vesistöasiantuntija Raija Aura Lappeenrannan kaupungilta ja hankevetäjä Sari Aaltonen Saimaan vesiensuojeluyhdistyksestä kertoivat vesiensuojelutarinoita vesistöjen kunnostuksesta Etelä-Karjalassa. Tilaisuuden esitykset alla.

Jukka Horppila, Helsingin yliopisto
Antti Haapala, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Raija Aura, Lappeenrannan kaupunki/PISARA+
Sari Aaltonen, Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.