Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

Matti Muovinen WANTED!

haastekampanja roskien keräämiseen 7.-9.5.2021

Matti Muovinen WANTED! haastekampanja haastaa Sinut, perheesi, ystäväsi, työpaikkasi, koulusi, päiväkotisi, yhteisösi, kaupunkisi, maasi ja koko maailman yhteisiin ympäristötalkoisiin.

Käytä tunti toukokuussa luonnossa liikkumiseen ja roskien keräämiseen.

Tarjoamme:  

  • roskanpoimijoita, roskapusseja ja suojakäsineitä
  • 7.-9.5.2021 viikonvaihteen ajan roskat saa viedä EKO-pisteille, josta EKJH hakee ne pois. Muina aikoina laita roskat kuivajätteisiin.  

Jaa kokemuksesi ja kuviasi somessa käyttämällä #mattimuovinenwanted!. Voit merkitä siivoamasi kohteen ja kertoa roskien ja esim. kasvomaskien määrän Maptionnaire karttapalvelussa https://new.maptionnaire.com/q/2j7o87gli6u8, joka aukeaa 1.5.2021 Tarkemmat ohjeet päivittyvät kampanjan sivuilla.

Tänä vuonna olemme liikkeellä isosti. Haaste on auki koko toukokuun ja se on myös yksi Euroopan Green Week  tapahtuma https://www.eugreenweek.eu/. Mukana haastamassa ovat  myös Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 Lahti ja Green Leaf 2021 kaupunki Lappeenranta.  

Kampanjan järjestävät Lappeenranta Greenreality/PISARA+ hanke ja Lappeenrannan seudun ympäristötoimi.

Mukana talkoissa ovat mm. Etelä-Karjalan Jätehuolto EKJH, Lappeenrannan Lions Clubs, Leijonat puhtaiden vesien puolesta, MLL Kaakkois-Suomen piiri ja Lappeenrannan yhdistys.

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.