Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

Metsäretki 17.6.2021 klo 17-20

Männyn latvoja taivasta vasten

 Metsäretki jatkuvan kasvatuksen kohteeseen

Tyynelän tilalle Joutsenon Aholaan torstaina 17.6. klo 17-20. Kokoontuminen osoitteessa Etu-Aholantie 78, Lappeenranta.

Tyynelän tilalla harjoitetaan metsän jatkuvaa kasvatusta. joka tähtää parhaiden tunnettujen menetelmien hyödyntämiseen tuottavuuden, hiilivaraston, monimuotoisuuden sekä maisema- ja virkistysarvojen maksimoimiseksi.  Jatkuva kasvatus tai jatkuvapeitteinen kasvatus on metsänhoitomenetelmä, jossa metsää ei uudisteta ja kasvateta yhtenä tasaikäisenä puusukupolvena, vaan metsiköissä on monen ikäisiä puita, joista poistetaan osa kerrallaan. Avohakkuuta ei tehdä, vaan metsä säilyy aina enemmän tai vähemmän peitteisenä.

Retkellä teemme muutaman kilometrin mittaisen maastokierroksen Tyynelän erityyppisissä metsissä asiantuntijoiden ohjaamana ja pohdimme eri käsittelyvaihtoehtoja. Mukana tilan isäntä Juuso Joona ja metsänhoitaja Jussi Saarinen Metsätietopalvelu Silmusta.

 Säänmukainen varustautuminen ja omat eväät mukaan.  

Tilaisuus on maksuton ja avoin. Toivomme ilmoittautumista osoitteessa: Tyynelän tilan metsäretki (google.com) https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddhWRbfjKyUHcexKYdsdguUhFOtYuYqf5XcAu0BgGxNu4zIg/viewform

Yhteystiedot kerätään tapahtuman rahoitusehtojen mukaisesti ja niitä voidaan hyödyntää mahdollisissa COVID-jäljitystilanteissa.

Tilaisuus videoidaan. Jos et halua näkyä videolla, ilmoitathan kuvaajalle ennen tapahtuman alkua.

Tapahtuman järjestävät Tyynelän tila, PISARA+ ja Hinkua Etelä-Karjalaan -hanke sekä Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry

Tulethan terveenä ja muistetaanhan edelleen huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta, kiitos. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Raija Aura, 040 5843 278, raija.aura@lappeenranta.fi
Juuso Joona, 050 3609 632
Anna-Maija Wickström, 020 617 4320

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.