Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

Metsäretki hiilensidonnan mallikohteille Uttiin 13.10.2021

Männyn latvoja taivasta vasten

Maa- ja metsätalouden hiilen sidonnasta ja varastoista on keskusteltu viime aikoina runsaasti. Metsäretkelle opimme aiheesta ja kuulemme asiantuntijoiden esityksiä ja tutustumme käytännön kohteisiin.

Metsäkeskuksen ja yritysten asiantuntijat esittelevät eritavoin käsiteltyä ja kasvatettuja kohteita kuten pajuviljelmän, turvesuon metsistys sekä vanhan metsän ja nuoren istutusmetsäkohteen. Hiilensidonnan mallikohteet Kaakkois-Suomessa (arcgis.com) Retken aikana nautimme kahvit maastossa.

Retkelle järjestetään bussikuljetus reitillä Parikkala-Simpele-Imatra-Joutseno-Lappeenranta-Luumäki-Utti ABC-asema. Omakustanteinen ruokailu Utin ABC-asemalla ja lähtö retkikohteille klo 11.30. Paluu ABC-asemalle klo 16.

Retki on maksuton ja avoin. Retkellä liikutaan maastossa. Säänmukainen varustus ja jalkineet.

Retkelle vaaditaan bussikyytiä ja kahvia varten ilmoittautuminen 6.10. mennessä , linkki ilmoittautumiseen Metsäretki hiilensidonnan mallikohteisiin Uttiin (lappeenranta.fi) . Bussiin otetaan koronaturvallisesti mukaan 20 ensimmäistä. Voit osallistua retkelle myös omilla kyydeillä.

Retken järjestävät PISARA+ ja Hinkua Etelä-Karjalaan -hankkeet

Tapahtuma järjestetään turvallisesti noudattaen THL:n ja OKM:n koronaohjeistusta ja välttäen lähikontakteja ihmisten välillä. Tulethan tapahtumaan terveenä, huolehdit hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja muistat riittävän turvavälin seurueiden välillä. Käytäthän koko tapahtuma-ajan kasvomaskia.

Lisätietoja:

Raija Aura, 040 5843 278, raija.aura(at)lappeenranta.fi
vesistöasiantuntija PISARA+  hanke

Anna-Maija Wickström, 020 617 4320, anna-maija.wikstrom(at)imatra.fi
hankevetäjä, Hinkua Etelä-Karjalaan -hanke

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.