Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

MILJOONA ROSKAPUSSIA 2023

Yle on tänään 13.4.2023 julkistanut Miljoona roskapussia 2023 kampanjansa Poimi roskat reitiltäsi – Ylen Miljoona roskapussia -kampanja alkaa huhtikuussa – Yleisradio – yle.fi Lappeenrannan kaupunki ja GoSaimaa sekä meidän oma jokakeväinen haastekampanjamme Matti Muovinen WANTED! ovat tietysti myös mukana valtakunnallisessa kampanjassa.


Kampanjapäivä Lappeenrannassa on perjantai 5.5.2023 ja kampanjateltta Satamatorilla klo 11-18. Lainaamme roskanpoimijoita ja jaamme roskapusseja sekä ohjeita ja kannustusta roskien keräämiseen. Kampanjaviikonloppuna 5.-7.5.2023 kerätyt roskapussit saa viedä Lappeenrannan EKO-pisteille. Tänä vuonna olemme ottaneet erityiseksi siivouskohteeksi Rantaraitin. Kiitoskahvit tarjotaan 200 ensimmäiselle Rantaraitin varrella Pumppuhuoneella klo 12-16. Siivoustempaus on osa kaupungin kestävän matkailun yhteistyötä.


Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään roskia ympäristöstään ja havahduttaa ihmiset ymmärtämään ja näkemään roskien määrän.


Haastamme mukaan Sinut sekä asukkaat ja perheet, työpaikat ja kaveriporukat, koulut ja oppilaitokset, yritykset ja yhteisöt, eli toisin sanoen kaikki kynnelle kykenevät.


Roskien kerääminen on positiivinen, ihmisiä innostava ja osallistava juttu. ”Helpottaa ahdistusta, kun voi tehdä jotain konkreettista”

Kerätyt roskapussit voi merkitä reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskuri aukeaa torstaina 13.4. Miljoona roskapussia – yle.fi

Lisätietoja Etelä-Karjalan tapahtumakalerissa: Miljoona roskapussia 2023 (ekarjala.fi) tai katsopa 13.4.2023 TV 1 ohjelma Miljoona roskapussia 2023 klo 20-20.30.

Tehdään yhdessä siisti juttu!

Raija Aura, 040 5843 278, raija.aura(at)lappeenranta.fi

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.