Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

Myllylammen kosteikon urakointi puolivälissä

Myllylammen kosteikon urakointi aloitettiin viikolla 7. ja on nyt puolivälissä.

Kosteikon rakentaminen alkoi lumisissa merkeissä ja työt ovat edenneet reippaasti. Viikon 7. aikana kosteikon alueella raivattiin puskakasvillisuutta ja poistetiin pintakasvillisuutta. Lisäksi aluetta jäädytettiin, jotta se kantaa työkoneiden painon. Tämän lisäksi veden virtaussuunnat hahmoteltiin maastoon sopivaksi ja alueelta poistettava puusto merkittiin metsurille valmiiksi viikon 8. toimenpiteitä varten.

Viikolla 8. alueelta kaadettiin runsaasti puustoa ja loppuviikosta käynnistettiin kosteikon vesialueiden muodostaminen. Viikolla 9. muodostetiin kosteikon poistouoman aluetta ja ensimmäisiä saaria. Maata on läjitetty alueen ympäristöön ja maisemointi toteutetaan kesällä 2024. Lisäksi puustoa on sijoitettu vesialueille. Kosteikon läntisen puolen kaivuualueen ovat edenneet nopeasti ja alkuviikosta viikolla 10. päästään viimeistelemään läntisen puolen vesialueet.

* Eduskunnan joululahjaraha

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.