Kalasto ja kalastus

Yleisimmät kalalajit Pien-Saimaalla

Suomessa tavataan noin 100 eri kalalajia sen vesistöissä. Pien-Saimaalta ei ihan kaikkia kalalajeja löydy, mutta vuonna 2009 toteutetun kalaston selvityksen perusteella löytyy ainakin 18 eri kalalajia. Kaikkia kalalajeja löytyy koko Pien-Saimaan alueelta, mutta vesialueen eri osissa voi olla eroavaisuuksia koon ja määrän suhteen.

Yleisimmät lajit ovat: ahven, hauki, kiiski, muikku, särki, lahna, made, säyne, siika, kuore, salakka ja sorva. Vesialueen tärkein talouskalalaji on muikku. Lisäksi löytyy harvoina kantoina jokirapua. Täplärapukannat ovat pyyntivahvoja vesialueen keski- ja eteläosissa.

Läntisen Pien-Saimaan kalavedet tarjoavat mahdollisuuden kalastaa noin 120 km2 kokoisella vesialueella. Pien-Saimaan kalastusalueesta, kalastus-, iskukoukku-, tuulastus-, verkko- ja ravustusluvista sekä kalastamisen säännöistä alueella voit lukea lisää alla olevilta sivustoilta.

Eteläisen Saimaan kalatalousalue
Kalastusluvat Etelä-Karjala
Erä- ja kalastusluvat
Kalapaikka kalastusluvat
Kalapaikka.net Läntinen Pien-Saimaa

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.