Vesihuolto

Pien-Saimaa on tärkeä monessa mielessä. Noin puolet lappeenrantalaisten kuluttamasta talousvedestä on peräisin Pien-Saimaasta. Huhtiniemen tekopohjavesilaitoksella raakavesi pumpataan Sunisenlahdelta tai Nuottasaaren rantaimeytyskavioista hiekkasuodatusaltaisiin, joista vesi suodattuu hiekkakerroksen läpi. Harju on luonnon suodatin, joka puhdistaa veden tehokkaasti. Vesilaitoksella tekopohjavesi alkaloidaan ja johdetaan verkostoon asukkaiden käyttöön.

Huhtiniemen vesilaitoksen tekopohjavesialue

Veden laatua valvoo Lappeenrannan seudun ympäristötoimi. Veden laatu perustuu Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen (1352/2015) laatuvaatimuksiin ja -suosituksiin. Tämän toteutumisen varmistamiseksi verkostosta ja vedenottamoilta otetaan säännöllisesti näytteitä valvontatutkimusohjelman mukaisesti. Lisätietoa vesihuollosta löydät seuraavista linkeistä.

Lappeenrannan kaupunki talousvesi
Lappeenrannan energia, vesihuolto

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.