Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

Turvallisuustiedote/Kivisalmen pumppaamo ei ole toiminnassa


Kivisalmen pumppaamolla on ollut huoltoseisakki joulukuun 2021 puolesta välistä lähtien. Automaatio- ja ohjausjärjestelmää päivitetään ja korjataan. Uudelleenkäynnistämisen ajankohta ei ole tiedossa. Asiasta tiedotetaan heti kun tieto tarkentuu.

Jäät ovat vahvistuneet Kivisalmen pumppaamon alapuolella ja liikkuminen lisääntynyt. Jälkiä on jopa aivan pumppaamon vieressä.

Liikkumista pumppaamon vaikutusalueella Kivisalmesta Piiluvanselällä kehoitetaan välttämään.

”Olemme huolissamme, kun pumppaamon jälleen käynnistyessä virtaus heikentää jäitä nopeasti. Jään heikentyminen ei erotu helposti lumipeitteisellä jäällä ja liikkuminen on siksi erityisen vaarallista. Toivomme erityistä valppautta ja varovaisuutta, kuten aina jäillä liikuttaessa, ” kertoo Raija Aura Lappeenrannan kaupungilta.

Kivisalmen pumppaamo sijaitsee Voisalmensaaren ja Kuivaketveleen välisessä salmessa Lappeenrannan ja Taipalsaaren rajalla. Kivisalmen pumppaamo siirtää vettä 10 m3/s idästä länteen Piiluvanselälle. Pumppaamo vauhdittaa virtauksia ja parantaa veden laatua.

Kivisalmen pumppaamo on käynnistetty talvella 2015. Pumppaamon vaikutuksesta Piiluvanselän ravinnepitoisuudet ovat alentuneet selvästi, vuoden 2014 vuosikeskiarvosta 19,5 ug/l pitoisuudet ovat vähentyneet keskimäärin 4,6 ug/l eli 24 %.

Lisätietoja:

Raija Aura, vesistöasiantuntija
+358405843278, raija.aura(at)lappeenranta.fi

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja
+358400815284, ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.