Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

VAROITUS! KIVISALMEN PUMPPU KÄYNNISTETÄÄN MAANANTAINA 31.1.2022

KIVISALMEN PUMPPAAMO KÄYNNISTETÄÄN MAANANTAINA 31.1.2022


Kivisalmen pumppaamolla on ollut huoltoseisakki joulukuun 2021 puolesta välistä lähtien ja pumppu ei ole ollut käynnissä. Automaatio- ja ohjausjärjestelmä on päivitetty ja korjattu.

Pumppu käynnistetään maanantaina 31.1.2022

Jäät Kivisalmen pumppaamon alapuolella ovat vahvistuneet ja liikkuminen lisääntynyt. Jälkiä on jopa aivan pumppaamon vieressä.

Liikkumista pumppaamon vaikutusalueella Kivisalmesta Piiluvanselällä kehotetaan välttämään.

Olemme kovasti huolissamme, kun pumppaamon käynnistyessä virtaus alkaa nopeasti heikentämään jäitä. Muistutamme, että jään heikentyminen ei erotu lumipeitteisellä jäällä ja liikkuminen on siksi vaarallista erityisesti heikon jään alueilla. Toivomme erityistä valppautta ja varovaisuutta, kuten jäillä liikuttaessa aina, muistuttaa Raija Aura Lappeenrannan kaupungilta.


Kivisalmen pumppaamo sijaitsee Voisalmensaaren ja Kuivaketveleen välisessä salmessa Lappeenrannan ja Taipalsaaren rajalla. Kivisalmen pumppaamo siirtää vettä 10 m3/s idästä länteen Piiluvanselälle. Pumppaamo vauhdittaa virtauksia ja parantaa veden laatua.

Kivisalmen pumppaamo on käynnistetty helmikuussa 2015. Pumppaamon vaikutuksesta Piiluvanselän ravinnepitoisuudet ovat alentuneet selvästi, vuoden 2014 vuosikeskiarvosta 19,5 ug/l pitoisuudet ovat vähentyneet keskimäärin 4,6 ug/l eli 24 %.

Lisätietoja:

Raija Aura, vesistöasiantuntija
+358405843278, raija.aura(at)lappeenranta.fi

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja
+358400815284 , ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.