Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

Vauhtia vesiin – pumppaamot ja virtausohjaus Pien-Saimaan kunnostuksessa

Vehkataipaleen pumppulaitoksen kanavaniemessä, Kanavatie 7

keskiviikkona 31.8.2022 klo 17-19

Vauhtia vesiin -illassa Vehkataipaleen pumppulaitoksen kanavaniemessä Taipalsaarella tutustutaan virtausohjauksen ja pumppaamojen hyödyntämiseen ja kokemuksiin vesistökunnostuksessa Pien-Saimaalla. Paikalla on asiantuntijoita Lappeenrannan kaupungilta ja Saimaan vesiensuojeluyhdistykseltä sekä Jukka Hasu Taipalsaaren kunnasta kertomassa Kutilan kanavan vaiheista.

Illan ohjelmassa infoa pumppaamoista ja niiden vaikutuksesta veden laatuun sekä asukkaiden arkeen. Vapaata seurustelua, keskustelua ja kokemusten vaihtoa. Ja tietysti kahvitarjoilu.

Pien-Saimaalla on hyödynnetty vedenohjaamista pumppaamojen avulla kohta sadan vuoden ajan. Vehkataipaleen pumppulaitos on siirtänyt Suur-Saimaan hyvälaatuista vettä Pien-Saimaalle jo vuodesta 1936 lähtien. Kivisalmen pumppaamo Lappeenrannan ja Taipalsaaren rajalla on parantanut Läntisen Pien-Saimaan veden laatua vuodesta 2015 alkaen. Suunnitteilla oleva Kutilan kanava ja pumppaamot toisivat parannusta Maaveden veden laatuun sekä uuden laivareitin Suur-Saimaalle.

Paikoitus Kanavakujalla ja Vehkataipaleen koulun P-alueella (Kanavatie 7) Google Maps

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Olet lämpimästi tervetullut.

Tilaisuuden järjestää Lappeenrannan kaupungin Greenreality palvelut ja PISARA+ hanke.

Lisätietoja:
Raija Aura, vesistöasiantuntija, Lappeenrannan kaupunki +358505843278, raija.aura(at)lappeenranta.fi

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.