Laiva lähdössä Lappeenrannan satamasta

Vesiensuojelutilaisuus Myllylammen kosteikolla 13.6 klo 17–19

Myllylammen kosteikko on valmistunut kevättalvella 2024

Lappeenrannan Rutolaan on valmistunut kevättalven 2024 aikana Myllylammen kosteikko. Kosteikon toteutuksen on rahoittanut Lappeenrannan kaupunki ja Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Toteutuksesta on vastannut Lappeenrannan kaupunki ja Pien-Saimaan suojeluyhdistys. Rahoituspohja on saatu eduskunnan joululahjarahoituksena Ari Torniaisen avustuksella.

Kosteikon avulla tehostetaan valumavesien hallintaa ja ehkäistään ulkoisen kuormituksen päätymistä Myllylampeen ja Pien-Saimaaseen, kertoo vesiensuojelun asiantuntija Simo Sihvo Lappeenrannan kaupungilta. 

− Kosteikko sitoo valuma-alueelta kulkeutuvaa kiintoainetta ja ravinteita rakenteisiin ja kasvillisuuteen. Kosteikon suunnittelussa on otettu huomioon alueen monimuotoisuuden turvaaminen ja eliöiden elinolosuhteiden parantaminen. 

Pien-Saimaan vesiensuojelutilaisuus Myllylammen kosteikolla 13.6. klo 17-19

Kosteikon avajaiset ja vesiensuojelutilaisuus järjestetään Rutolan laavulla, joka sijaitsee kosteikon vieressä vanhan ylivientilaitoksen läheisyydessä Myllylammen kupeessa.

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus tutustua kosteikon toimintaan sekä kuulla ja kysyä Pien-Saimaan kunnostamisen ajankohtaisista asioista.

Osoite: Rännikorventie, 53850, Lappeenranta

Tarkempi sijainti linkin takaa

Ohjelma

17:00 Tilaisuuden avaus, Ari Torniainen

            Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtajan avaus, Ilkka Räsänen

            Pien-Saimaan suojeluyhdistys ry, Mikko Lösönen

            Pien-Saimaan suojeluyhdistys ry toiminta 2024–2027, Simo Sihvo

18:00 Opastettu kierros kosteikolla

Lisätiedot: 
Simo Sihvo, asiantuntija vesiensuojelu 
Puh: 0406473389, simo.sihvo@lappeenranta.fi 

Ota yhteyttä

Kerro meille, jos sinulla on havaintoja tai kysymyksiä Pien-Saimaasta, veden laadusta tai ilmiöistä. Myös sivustoa koskeva palaute on tervetullutta. Ota rohkeasti yhteyttä vieressä olevan lomakkeen avulla. Kun täytät yhteystiedot, voimme palata asiaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.